beker der gewesten BEIDE VLAANDEREN
 


interactieve website BdG

 
SPORTJAAR 2018-2019

Driebanden KB - O-VL 1
Boone Koen Bocklandt Martin De Paepe Dirk
 
Driebanden KB - O-VL 2
Tempels André Boone Leo Van Haute Guido
     
Vrijspel KB
De Maeyer Joris Van Mol William De Boeck René
 
Kader KB
Baetens Marc Van Acker Johan Dupont Franky
     
Driebanden MB
Dupont Franky Van Mol William Van Goethem Wim
   Opmerkingen i.v.m. de sportreglementen


Vanaf sportjaar 2017-2018 :
Wedstrijden mogen niet meer vervroegd worden naar een vroegere speelweek. Dit moet nog worden aangepast in de op de website van BdG gepubliceerde reglementen. Een speler mag in maximum 2 ploegen BdG als effectieve spelers opgesteld worden.

Bij vervangingen moet de volgorde van de rankinglijst steeds gerespecteerd worden. Dit wil zeggen dat de laagst gerangschikte speler als laagste speler fungeert en de hoogst gerangschikte speler de hoogste speler is.
Volgend voorbeeld kan dat misschien duidelijker maken (de bovenste drie spelers in de spelerslijst zijn, zoals op de dynamische website van de Beker der Gewesten, de basisspelers en moeten minstens de helft van de wedstrijden gespeeld hebben).

Voorbeelden :

spelerslijst


punten

Stel dat een ploeg bestaat uit volgende spelers en reservespelers en spelers DRIE, VIER en ZES zijn de basisspelers.

Indien speler DRIE moet vervangen worden door speler EEN dan wordt de volgorde : EEN-VIER-ZES (want de volgorde van de te spelen punten moeten behouden blijven : 42-27-22).

Indien speler VIER moet vervangen worden door speler ZEVEN, dan wordt de volgorde van de ploeg : DRIE-ZES-ZEVEN (speler ZES schuift naar boven omdat speler ZEVEN onder ZES in de spelerslijst staat en een reservespeler van dezelfde categorie altijd NA een basisspeler komt)
speler DRIE 34
speler VIER 27
speler ZES 22
speler EEN 42
speler TWEE 42
speler VIJF 27
speler ZEVEN 22

spelerslijst
punten

Een ander voorbeeld. Stel dat een ploeg bestaat uit volgende spelers en reservespelers en spelers EEN, VIJF en ZES zijn de basisspelers. reservespelers en spelers EEN, VIJF en ZES zijn de basisspelers.

Indien speler VIJF tijdelijk niet kan spelen en vervangen wordt door speler DRIE, dan wordt de volgorde van de ploeg : EEN-DRIE-ZES, want de volgorde van de te spelen punten moeten behouden blijven : 120-90-60.

Dit is een mogelijke ploegopstelling voor Kader Klein Biljart. In de praktijk zal in dit geval vaste speler VIJF altijd moeten "geforceerd" spelen naar 90 punten, omdat in kader de ploegensamenstelling als volgt moet zijn: een speler van klasse 120-160-200, een speler van klasse 90-120-160, een speler van klasse 60-90-120.
speler EEN 120
speler VIJF 60
speler ZES 60
speler TWEE 90
speler DRIE 90
speler VIER 90
speler ZEVEN 60

Opgelet bij promoties :

Een speler die promotie speelt krijgt herklassering en moet naar zijn nieuwe punten spelen nadat hij daarover geďnformeerd werd door de verantwoordelijke van de competitie (door die promotie kan de volgorde van de spelerslijst wijzigen!).
Een nieuwe speler (NS) haalt promotie op het totaal gemiddelde van drie opeenvolgende wedstrijden.